Організаційно-методичні засади у розробці сценарію свята для майбутніх фахівців фітнесу та рекреаціїї

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Бердянський державний педагогічний університет
Анотація
У сучасному світі всі процеси відбуваються динамічно і так само швидко змінюються вимоги до компетентностей майбутніх фахівців фітнесу та рекреації. Здобувачам освіти слід враховувати всі можливі варіанти їх формування під час здобуття освіти, а саме: формальну, неформальну, інформальну. Адже, ринок праць на сьогодні вимагає гнучкості, вміння бути конкурентоспроможним, мати високий рівень розвитку цифрових і організаторських компетентностей. Формування професійних компетентностей майбутніх фахівців фітнесу та рекреації безпосередньо залежить від їх особливостей до засвоювання, аналізування, перекодування та використовування отриманої у процесі здобуття освіти інформацію у професійних цілях. Ринок праці вимагає, щоб фахівець не просто володів певним багажем знань, але мав сформовані професійні компетентності, був готовий вирішувати проблеми, що виникають в неоднорідному полікультурному суспільстві, справлятися з потоком інформації, постійно розвиватися і вчитися протягом усього життя, у тому числі вмів організувати рекреаційну діяльність і різні свята. Будь-який рекреаційний захід вимагає ретельної підготовчої та організаційно-методичної роботи. Він пройде успішно, якщо ретельно спланувати його організацію і підготовку на всіх основних етапах. Мета роботи – це розробка сценарію родинного свята, з використанням таких методів, як: аналіз і підбір літератури, узагальнення та систематизація. Для виконання мети обрано для розробки сценарію родинного свята тема – «День бабусі». Тематика спрямована на формування та розвиток повноцінної особистості та гармонійної людини, з метою піднесення та утвердження українських родинних цінностей, виховування любові до пращурів і рідної мови, відданого ставлення до Жінки, Бабусі. Розроблений сценарій можливо використовувати як основу на різну тематику актуальну для певної групи осіб.
Опис
Ключові слова
Сценарій свята, рекреаційна діяльність, професійні компетентності, майбутній фахівець фітнесу та рекреації, фітнес і спорт
Бібліографічний опис
Короваєва Б. Організаційно-методичні засади у розробці сценарію свята для майбутніх фахівців фітнесу та рекреаціїї / Богдана Короваєва, Юлія Паришкура, Лілія Томіч // Наукові записки БДПУ. Сер.: Педагогічні науки. – 2022. – Вип. 3. – С.307–313.
Зібрання